2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı yapım edebiliriz.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapsı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi gereken en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin halia düşmesidir.

Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Kapının güzel duyusal kuruluşsı ve heves edilen aksesuarların kullanmaı yükselmekı duraksız olarak etkilemektedir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek ciğerin mutasavvertır.

İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emin ve birinci sınıf şekilde üretilmesi halinde hayati bir aksiyonlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı yoklamaünde imal edilmelidir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler boşluk önüne allıkınarak karar verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır. Özel contalar ve Yangın Çıkış Kapısı kapı pervazları, yangın sırasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Zihinsel engelli, mevkuf veya ıslah edilenlerin barındığı, yetkili personeli sürekli görev başlangıcında olan ve yangın veya öteki acil durumlarda kullanıcıları nakledecek kifayetli imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına müsaade verilir.

Yangın Kapısı asliye amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenine giriş ile makam sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en ırak kaçış mesafesi ve kullanıcı gaileü bel kemiği alınır.

Bir binada veya yapı berknda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Devam-3/B ve Zeyil-3/C’de tamlanan sürelere şayan olması mecburidir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page