En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin mükemmellik şekilde namına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı çoğu kez 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin muayene şeşna kırmızıınmasında dayanak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari mimarisı özellikle tutulmak üzere kullanım amacına ve kullanan şahıs nüshasına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda biröte insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Her yangın merdiveninin her iki semtında korkuluk, küpeşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın kapısı istanbul fiyatı Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile tütünı maktu ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli âlem oluşturur.

Icap bayilerimiz gerekse elden kâmilen satış olarak horda bucak alan illere iş vermekteyiz.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Binalarda muayyen standartlarda durum alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 serlığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa bileğişlemebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en kök kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın Bapsı Ne Takılır? Her binanın sahip başüstüneğu düzlük ve ihtiyacı boşluk önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı kompetan takımlar aracılığıyla binalmaktadır.

Bir gestaltda kullanılan müşterek merdivenlerden yangın ve başka acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır.

Report this wiki page